Udstilling i Rásná / Tjekkiet

Mickey og jeg var i Rásná i Tjekkiet i juni 2011. Mickey skulle udstillet og boniteres. Det var første gang jeg prøvede den slags.

Jeg rejste sammen med Dansk Prazsky Krysarik, der også skulle udstille og have deres Prazsky Krysarik godtkendt til avl og udstilles. Det var en utrolig hyggelig tur, hvor vi  fandt tid til at besøge byen Telc.
Mickey skulle udstilles og boniteres med henblik på af få ham alvsgodkendt.

Mickey fik på udstillingen excellent så jeg var glade. Det gik dog ikke som ventet ved boniteringen. Mickey manglede P2 i overmunden og den tand var de ikke meget for han manglede, da han er det man kalder en register hund (uden stambog), så de ville ikke avlegodkende ham, pga en tand.

Så ingen avlsgodkendelse til Mickey jeg blev utrolig skuffet, da jeg stod der og blev afvist. Det kom bag på os, da vi havde tandkort med fra Danmark, hvor en dyrlæge, havde bekræftet at alle tænder var der. Mickey er sener hen i Danmark blev undersøgt hos en tandspecialist og fået taget endnu et røntgenbilled af hans tandsæt. Han har P2, det er dog en mælketand, der er knækket. Derfor kunne de ikke se tanden i Tjekkiet. Det hjælper dog ikke på en avlsgodkendelse at den er der, da det er en mælketand.

Så Mickey er nu en ganske almindelig forkælet familie hund, det betyder ikke noget for mig om han er avlsgodkendt eller ej Mickey og jeg fik en oplevelse ud af det.