Købsbetingselser af hvalp

Dette er hvad vi forlangte af vores hvalpe købere og det burde alle der ønsker at anskaffe sig en hvalpe sætte sig ind i!!

Du kan sikkert møde de samme betingelser ved andre stueopdræt eller kenneler!!

Vi har ikke stueopdræt længere.

 Ved køb fra vores stueopdræt

Hvis du overvejer at købe en hvalp af os, så forventer vi at du har læst dette grundigt igennem inden henvendelse.

Når man køber en hvalp er der visse ting man burde kunne forvente som en selvfølge. En af disse er, at hvalpen lige fra det øjeblik den er født til det tidspunkt den rejser hjem til sit blivende hjem er blevet passet og plejet efter alle kunstens regler. Men der skal mere end pasning og fodring til for at en hvalp bliver en veltilpasset og god familiehund. Der skal meget mere til…

Selv om mange tror det er en god forretning at være opdrætter er det ofte meget langt fra sandheden. Prisen for en hvalp dækker på ingen måde de arbejdstimer og de udgifter der er brugt på en hvalp – og det der går forud for parring og fødsel. Omkostningerne ved seriøst opdræt er meget høje, og som regel højere end det man kan ”tjene” på salg af hvalpe, så det er passionen og glæden ved livet med hundene der er drivkraften. Dette betyder også at vores hunde, og de hvalpe der er resultatet af vores opdræt, betyder enormt meget for os. Det er ikke bare en hobby – det er en meget stor del af vores liv på alle måder. Derfor er der også visse ting vi forventer fra vores hvalpekøbere.

 En af disse ting er, at man har sat sig grundigt ind i racesærpræg for begge racer og–behov inden man henter sin nye hvalp hjem!

En anden ting er, at man har gjort op med sig selv hvad konsekvenserne er for ens eget liv (og måske også for resten af familiens liv) at man får et ny familiemedlem.

 Vi vil altid gerne være behjælpelig med gode råd m.m., men en køber bliver nødt til at ha’ erhvervet sig den nødvendige viden om korrekt pasning af hvalp/hund inden hvalpen bliver hentet hjem for at det kan blive en succeshistorie. Vi forventer også at køber på forhånd forstår, at det kræver en indsats! Ikke alle dage er en dans på roser. Ikke alle hvalpe bliver renlige i løbet af en uge. Nogen gør, andre tager måske et halvt år eller mere. Nogle hunde er voldsomt samarbejdsvillige af natur. Andre kræver mere opmærksomhed og mere forståelse fra deres mennesker. Alle hunde er individuelle personligheder. Vi kan gøre vores bedste både med socialisering og begyndende træning, men en hvalp på 8 uger er en ”ufærdig” hund. Det videre ansvar er og bliver køberens! Hvordan det går hvalpen i dens videre liv, hvor godt forholdet bliver mellem ejer og hund, hvor stor en glæde ejeren får af sin hund og hvor godt et liv hunden får med sin ejer… det er alt sammen køberens ansvar. Og det forventer vi man har tænkt over før man køber sin nye hvalp her hos os! Vi har også en forventning til, at vi på sidelinien stadig kan have en vist kontakt til hvalpen. Da det som nævnt ikke bare er en hobby, men en stor del af vores liv og da vi har en interesse i hvordan det går de hvalpe vi sætter i verden, i deres nye hjem.

Sådan foregår en handel

 Så længe hvalpene er her får man opdateringer med et par ugers mellemrum og selvfølgelig får man også fotos af de små med mellemrum så du kan følge din hvalp helt fra starten af dens liv. Naturligvis er man velkommen på barselsvisit når hvalpene er blevet gamle nok til at få besøg. Vi forventer at du besøger din hvalp ca engang om ugen, så i kan lære hinanden godt at kende inden i flytter sammen. Så er du heller ikke så fremmed for den og overganget til det nye hjem bliver en blid overgang. Når man henvender sig på e-mail er det en go’ idé at skrive lidt om sig selv, hvorfor man gerne vil have hund og hvorfor det lige skal være en hund af de to racer. Skriv også gerne lidt om din/jeres tidligere erfaringer med hund, hvordan jeres hverdagsliv er (hvor meget hunden skal være alene hjemme eksempelvis), om I/du har børn, have, bor i hus eller lejlighed… eller hvad du syntes er relevant.

 Når du henter din hvalp, så er den blevet chippet, den har været hos dyrlægen hvor den har fået sin første vaccine, fået sin egen vaccinations-/sundhedsbog og er blevet grundig sundhedsundersøgelse. Du skal ikke selv tænke på at få din hund registreret i Dansk hunderegister, for det gør vi for dig og gebyret er inkluderet i prisen for hvalpen. Sammen med hvalpen får du mad til den første tid + vejledning i pasning og fodring (men vi forventer stadig at du også selv har sat dig ind i disse ting på egen hånd). Hvalpen vil være begyndt på renlighedstræning her hos os, samt lydighedstræning i hvad den hedder. Hvalpen er også blevet socialiseret efter alle kunstens regler, vænnet til alle lyde der hører en almindelig husholdning til. Alle hvalpe der forlader huset her, har allerede været ude at køre bil, og de har også mødt forskellige mennesker i forskellige aldre. Nu er det så bare op til dig/jer at fortsætte den positive udvikling!

Betingelser:

1.En handel er først indgået, og hvalpen først reserveret, på det tidspunkt depositum står på vores konto. Depositum er p.t. 1.500,- danske kroner.

 Depositum fratrækkes prisen på hvalpen (det fulde beløb). Depositum er altså ingen ekstra-udgift, men blot en garanti for, at man har reserveret en hvalp.

 2.Depositum tilbagebetales ikke hvis køber fortryder handelen.

3. Depositum tilbagebetales naturligvis i sit fulde beløb hvis hvalpen inden den har opnået en alder af 8 uger og kan hentes hjem dør eller viser sig at være invalid, alvorligt syg eller ude af stand til at leve et acceptabelt og værdigt hundeliv.

 Viser det sig ved sundhedsundersøgelsen eller på anden måde, inden hvalpen opnår en alder af 8 uger, at hvalpen lider af et problem der ikke har indflydelse på hvalpens evne til at leve et godt liv, en ikke alvorlig eller livstruende sygdom eller medfødt skavank, tilbydes køber at købe hvalpen til en passende reduceret pris.

 Hvis skavanken er midlertidig, er uden betydning for hvalpens ve og vel eller ”sygdommen” er harmløs og forbigående ændrer det ikke på den indgåede købsaftale.

Vi sælger ikke hvalpe/hunde til børn og unge under 18 år.

 Køberen kan godt være under 18 år hvis resten af familien er med i projektet og en af forældrene skriver under på købsaftalen og dermed tager ansvaret for købet, men vi sælger aldrig hvalpe til børn eller unge hvis det alene er deres ønske at have hund.

 Personen der står som ejer af hunden og den der skriver under på købsaftalen skal være en voksen person over 18 år.