Hvorfor spiser hunden græs?

Selvom både katte og hunde er rovdyr, går de af og til ud i haven og spiser græsstråene. De sluger som regel kun meget lidt, og synes mere interesseret i saften fra bladene end i det faste plantemateriale. I kattens tilfælde er den nyeste forklaring på adfærden, at dyret søger et vigtigt vitamintilskud til kødkosten i form af folinsyre, der som navnet siger (foliag=blade) findes i blade. Det er sikkert også tilfældet for hundens vedkommende, men der er en anden mulig forklaring.

Nogle hundeejere har opdaget, at hunden får mavebesvær, når dens fordøjelse er blevet forstyrret, efter at den har besøgt græsplænen og tygget lidt af det i sig. Hunden vender ofte tilbage til huset og kaster græsset op, som den lige har spist. Nogle hævder, at det er tegn på, at hunden behøver mere grovfoder i sin kost, og at det er denne mangel, der i først omgang har givet den maveproblemer. Ved at spise det uegnede græs, forværre hunden blot sin tilstand og kaster op, menes der.

Et andet synspunkt går på, at hunden faktisk ønsker at blive syg og instinktivt bruger græs som brækmiddel, fordi den ikke kan fordøje det. Det lyder temmelig usandsynligt da hunden let kaster op uden at have spist græs.