Hvor tit spiser hunden?

De fleste hundeejere giver deres hund mad to gange dagligt, og det er sammen med frisk vand tilstrækkeligt til at holde hunden sund, forsat at maden er tilstrækkelig varieret og ikke udelukkende af kød. Bildt levende hunde og ulve fortære en vis mængde grønt foder, når de sluger deres planteædende byttees indvolde, tamhunde har et lignende næringsbehov. Men en moderne tendens til at give hunde vegetarkost er endnu værre end rent køddiæt. Hunden er altædende ligesom mennesket og har behov for en varieret kost.

Nogle hundeejere har fået den idé, at hunden skal faste en dag om ugen. Denne fødefratagelse er baseret på, at ulve i naturen klare sig i lang tid uden føde overhovedet. Fjorten dage uden føde er observeret i barske naturlige omgivelser. Sådanne fasteperioder følges så op af forædthed og hurtig fordøjelse, når et stort byttedyr endelig bliver nedlagt. Fordi dette spisemønster forekommer i naturen, er der nogen, der tror, at det er den fortrukne måde at spise på, men det er ikke tilfældet. Når ulven færdes i mere bytterige omgivelser, spiser de altid flere gange om dagen. Den kendsgerning, at de kan overleve med sulteperioder, bør ikke overføres til tamhundens måltider.

Det er værd at huske på, at vore forfædre tilbage til vor begyndelse jagtfase også meget af tiden overlevede på en “forspis dig faste diæt”. Men selvom vi kunne vende tilbage til dette spisemønster i dag uden at sulte ihjel, trives vi meget bedre på flere måltider om dagen, og det samme gælder hunden.